Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Sloopauto’s zullen er altijd te vinden zijn en is er in ons nogal druk bereden land geen sprake van gebrek aan dit soort van auto’s. Het inkopen van sloopauto’s is voor vele bedrijven nodig om er hun bedrijfsvoering mee te kunnen voeren. Denk daarbij niet alleen maar aan sloperijen, maar ook opkopers die de auto’s doorverkopen aan hun klanten in zowel het binnen- als buitenland. Met zoveel belangstelling voor sloopauto’s is het dus niet vreemd dat ze er allemaal alles aan doen om zoveel als mogelijk verkopers naar zich toe te trekken. Zo kan een ieder een sloopauto, ongeacht de staat waarin het zich bevindt, altijd wel kwijtraken.

De klant is koning

In zo een sloopauto zit er dus nog behoorlijk wat brood in en komen de bedrijven de klant op vele wijze tegemoet. Zo is het niet meer nodig dat je de moeite nemen moet om met de auto langs te gaan bij zo een inkoper of dat je wel dagenlang moet zitten wachten op zo een inkoper. Het gaat er tegenwoordig veel sneller aan toe, tot zelfs bedrijven welke 1x24u ter beschikking zijn. Zo kan bijvoorbeeld gelijk na een ongeval contact worden opgenomen met de inkoper en wordt de auto, ongeacht de locatie waar het zich bevindt, dan ook opgehaald. Ook de betaling en de overschrijving kunnen ter plekke worden geregeld. Dat is wel gemakkelijk en bespaart het veel moeite om de auto eerst naar een geschikte plek te laten slepen voordat je op zoek zal kunnen gaan naar een inkoper. De dienstverlening houdt natuurlijk niet op bij alleen maar de snelle verkoop, maar hoort daar ook nog een voordelige prijs erbij. De vele spelers op de autosloopmarkt moeten met elkaar concurreren en zal je daar wel gebruik van moeten maken door de verschillende aangeboden bedragen met elkaar te vergelijken. Daar kan er sprake zijn van nogal grote verschillen omdat veel factoren van invloed zijn op de hoogte van het aangeboden bedrag, ook aan de zijde van het bedrijf. Sla daarom ook niet de kleinere inkopers op omdat zij vanwege een kleinere winstmarge en lagere bedrijfskosten vaak wel in staat zijn wat meer te bieden.

De inkoper moet wel volgens de regels van de RDW werken

Omdat bij het slopen de auto niet meer deel zal nemen aan het verkeer, zal de registratie bij de RDW beëindigd moeten worden. Dat is nodig om te voorkomen dat er nog steeds aanslagen van de Belastingdienst bezorgd zullen worden. Bij de aankoop van een sloopauto vindt er gewoonlijk een overschrijving plaats waarbij de verkoper gevrijwaard wordt en is het gelegen aan de opkoper of sloperij om de registratie op te zeggen. Elk RDW erkende sloperij is op de hoogte van de te nemen stappen en zullen ook de platen ingeleverd moeten worden. Ookwanneer de auto in het buitenland zal worden gesloopt, dienen de juiste procedures gevolgd te worden. Het is daarom aan de verkoper gelegen met wie ze in zee wensen te gaan om de sloopauto kwijt te raken. Het wordt wat ingewikkelder wanneer de autopapieren niet in orde zijn omdat de overdracht dan niet volgens de regels plaats kan vinden. Met een geldige legitimatie van de auto eigenaar kan er bij de RDW echter een demontagecode worden aangevraagd. Datbespaart jou de kosten en moeite om een vervangend kentekenbewijs aan te vragen. Met zo een demontagecode kan je natuurlijk alleen maar terecht bij een RDW erkende sloperij. Dat is veel veiliger omdat je er niet alleen verzekerd van bent dat alles volgens de regels zal lopen, maar je ook nog een eerlijke prijs voor de auto krijgt. Bij klachten kan je altijd ook terecht bij een overkoepelende organisatie als de STIBA.

Niet elke auto wordt geaccepteerd

zelfs zonder papieren is het dus mogelijk de auto te verkopen aan een sloperij, maar is het wel belangrijk dat het VIN wel nog afleesbaar is. alleen zo kan men bij verificatie nagaan dat het inderdaad om hetzelfde auto gaat wel in de code of kentekenbewijs staat beschreven. niemand wil namelijk het risico lopen om een auto te kopen waarvan er achteraf zal blijken dat er wat mis aan. er is in de meeste gevallen niets mis mee met de auto (legaal) en is het VIN niet af te lezen vanwege extreme roestvorming of is het betreffend deel van de auto waar het op staat, zwaar gedeformeerd. om dus toch tegemoet te komen aan deze groep van sloopauto’s, zijn er een paar sloperijen te vinden die deze auto’s toch zullen opkopen. het is daarbij wel belangrijk dat er eerst contact opgenomen dient te worden met de Brancheorganisatie voor gecertificeerde demontagebedrijven (STIBA). eerst zal er bij de RDW dan wel het verzoek gedaan moeten worden voor het laten vervallen van de tenaamstelling. dit heeft ook betrekking op voertuigen waar er al onderdelen vanaf zijn gehaald. door de vragen in speciale formulier te beantwoorden, zal de RDW op grond van de antwoorden een beoordeling geven. indien positief, dan kan ook zo een auto voor sloop aangeboden worden.

Een snelle verkoop van jouw sloopauto is dankzij de vele inkopers snel klaargesteld. Dat kunnen ze snel klaarspelen omdat ze een goed beeld hebben van de markt en dus gelijk met een bod kunnen komen. De hoogte daarvan kan sterk varieren omdat veel afhangt van de mate van bedrijfsvoering en de snelheid waarmee ze de auto of delen daarvan kunnen doorverkopen tegen een voordelige prijs. Bij problemen met het papierwerk kan je altijd nog terecht bij de RDW en is het zelfs mogelijk een sloopauto te verkopen die niet compleet is (al gedeeltelijk gesloopt) of waar het VIN niet duidelijk zichtbaar is.

Sloopauto inkoop
5 (100%) 1 vote