Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Voor de sloop zijn er altijd een aantal mogelijkheden aanwezig als gekeken wordt naar het groot aantal sloperijen, maar ook andere opkopers. Een goede sloperij zal met de grootste voortvarendheid werken aan de inname van een sloopauto en wordt die vrij snel uit elkaar gehaald. Met de verkoop van vrijgekomen onderdelen en bruikbare materialen wordt immers zo een sloperij in stand gehouden en profiteer jij daar ook van wanneer je een sloopauto kwijt wilt. Bij de inname van de sloopauto is het ook de sloperij die voor de rest alle verantwoordelijkheid zal dragen en wordt jou ook op dat punt heel wat moeite bespaard.   

Opkoop vindt plaats voor elke aangeboden auto

In tegenstelling tot de autohandel, is het voor sloperijen niet al te relevant om welk model of bouwjaar auto het nu gaat. Over de staat maakt men zich helemaal geen zorgen om (is immers voor de sloop) en is het duidelijk dat elke auto welke aangeboden wordt, wel opgekocht zal worden. Dat is een hele geruststelling voor zij die naar een snelle manier zoeken om hun auto die ze niet meer gebruiken kwijt te raken. Het gaat daarbij vaak niet eens over auto’s die beschadigd zijn, maar gewoon complete auto’s die die oud of defect zijn en waarvan de APK en keuring vaak ook al vervallen zijn. Zolang de auto echter niet is uitgeschreven bij de RDW, zal er nog altijd belasting betaalt dienen te worden en is dat een onkostenpost welke men zo snel als mogelijk moet elimineren. Verkopendus, zo een sloopauto en leg je daarvoor het contact met een sloperij naar keuze. Wie het echter slim aanpakt en daar wat tijd voor wilt uittrekken (niet meer dan een paar dagen), kan een vergelijking maken van de bedragen welke er voor de auto aangeboden worden. Zelfs als sloop wil je namelijk dat de auto tegen de voordeligste prijs verkocht zal worden. Voordat je de zoektocht start, zal je wel op de hoogte moeten zijn van alle punten van de auto waarvan je weet dat ze nog veel waarde vertegenwoordigen. Dat kan bijvoorbeeld de versnellingsbak zijn of het onderstel. Hoe meer je op de hoogte bent van deze punten, des te meer kan je voor de auto uiteindelijk loskrijgen. Bij de sloop zitten namelijk altijd experts die niet eenvoudig te overtuigen zijn.

Meer dan een paar uurtjes achter jouw computer heb je niet nodig

bij het maken van de vergelijking zal men gelijk denken aan het moeten langsgaan bij de verschillende opkopers en daar elke keer weer uit moeten leggen waarom de auto verkocht wordt. dit is nodig om de hoogte van het bod te kunnen bepalen en ben je zo aan het eind van de dag al knap vermoeid. gelukkig behoort dit alles tot de verleden tijd omdat elke sloperij tegenwoordig op het internet te vinden is en er gewoon online een offerte aangevraagd zal worden. dat gaat lekker snel en heb je vaak al binnen een dag al een aantal offertes binnen. dat gaat dus vlot en wordt het nog beter wanneer je bedenkt dat voor het afhandelen je ook niet uit huis hoeft. voor de inname sloopauto moet zo een sloperij wel bij de RDW geregistreerd zijn om de nodige documentatie in goede banen te geleiden. zo zal de sloperij de auto moeten uitschrijven en de kentekenplaten inleveren. voor de uitschrijving zijn er bepaalde stappen die er gevolgd moeten worden zoals het moeten verifiëren van het VIN. indien er sprake is van bijzonderheden zoals een zwaar beschadigde auto waar het VIN niet meer zichtbaar is of er al een deel gesloopt is, zullen er bij de inname wat meer stappen te volgen zijn. het verkrijgen van een demontagecode is daar een van en stap je daarmee naar de sloperij om de auto kwijt te raken. Het moet er gelijk bij vermeld worden dat niet alle auto’s zondermeer geaccepteerd worden. Zo kunnen bepaalde sloperijen op basis van hun bedrijfsvoering sommige sloopauto’s weigeren en informeer je bij de Brancheorganisatie voor gecertificeerde demontagebedrijven (STIBA) wel even waar je met de auto terecht moet.

Aan de inname zijn er geen kosten verbonden

In het verleden was er sprake van de verwijderingsbijdrage welke verplicht door de autoeigenaat betaald diende te worden bij het brengen naar de sloop. Het koste toen vaak ook nog meer om de auto uit elkaar te halen, dan er aan onderdelen en materiaal uit kon worden verkocht. Tegenwoordig hoef je geen cent extra te betalen en komt dat mede door de betere verwerkingsmethodes welke er beschikbaar zijn en ervoor zorgen dat het grootste deel van de auto hergebruikt kan worden. De auto zit dus vol met allerlei waardevolle materialen en kan de sloperij met de verkoop op zo een manier het bedrijf draaiende houden. Ook aan de zijde van de Overheid is men tot het besef gekomen dat hergebruiken juist gestimuleerd moet worden.

Bij de inname door de sloop hoeft er dus alleen voor het nodig papierwerk gezorgt te worden en zorgt de sloperij daarna wel voor de rest.

Het zal nu dus wel duidelijk zijn dat een sloopauto vrij snel te verkopen is en heeft dat te maken met het groot aantal bedrijven die belangstelling hebben voor zulke auto’s. De inname dient te geschieden volgens de regels van de RDW, maar is het in de meeste gevallen de sloperij die zich daar zorgen om moet maken. Zij zullen de auto moet laten uitschrijven uit het RDW register en de platen inleveren. In sommige gevallen is het echter wel belangrijk dat de eigenaar zelf de demontagecode aanvraagt en daarmee stapt naar de sloperij. Zelfs bij het slopen van een auto dient alles volgens de procedures te gebeuren om ervoor te zorgen dat het RDW bestand representatief blijft.

Inname sloopauto
5 (100%) 1 vote