Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Wat nou te doen met de oude auto die niet meer te gebruiken is en waarvan je ondertussen wel de kosten (verzekering, belasting) voor moet betalen? Zo een auto kost alleen maar geld en is dan wel de tijd rijp dat de auto ter verkoop aangeboden zal worden. Zo een oude auto welke meestal vol met mankementen zit, zal niet zo gauw verkocht kunnen worden tenzij je daarvoor een sloperij zal benaderen. Die zijn altijd op zoek naar auto’s om hun bedrijf draaiende te houden en komen ze op elk punt hun klanten ruim tegemoet.

Wanneer is de tijd rijp voor de sloop?

Een sloopauto hoeft lang niet in alle gevallen onherstelbaar beschadigd te zijn, maar gaat het vaak om auto’s die nog over een gaaf plaatwerk beschikken. Het gaat echter om voertuigen die al relatief oud zijn en waarvan de eigenaar er geen behoefte meer aan heeft om de kosten voor het onderhoud en de reparaties verder op zich te nemen. Ook verkoop aan een bedrijf of particulier zal niet zo vlot verlopen omdat ook zij niet graag zo een auto over zullen willen nemen. Naast oude auto’s, zie je op de sloop ook vaak nieuwe modellen auto’s. Bij die is er meestal wel sprake van schade en komt het allemaal op neer dat de kosten voor de reparatie hoger uit zullen vallen dan de dagwaarde. Op naar de sloop dus en is de dienstverlening aan die zijde altijd optimaal. Op de website van zo een sloperij kan de auto aangemeld worden omdat men zich er wel bewust van is dat zo een auto de meeste gevallen niet meer deel mag of kan nemen aan het verkeer. Met de beschrijving van het voertuig en soms ook nog het kenteken, gaan de experts van de sloperij aan de slag om de waarde te bepalen. Dat kan vrij snel gebeuren en ontvang je soms al binnen een paar uurtjes een offerte.

De aangeboden bedragen zijn wel representatief

Het slopen van een auto is de laatste fase van alles wat er met de auto mogelijk is en omvat dat veel meer dan alleen het platdrukken in een gigantische hydraulische pers. Hoe raar het ook klinken mag, maar er dient met zorg omgegaan te worden met zo een auto. Beschadiging van bruikbare onderdelen is niet gewenst en is het bij moderne auto’s nodig om met de nodige expertise en gereedschap te werken aan de demontage. Dat kost de sloperij allemaal wel een aardig bedrag en wordt dat voor een deel bekostigd door de verkoop van zulke onderdelen. De rest van de auto wordt zoveel als mogelijk uit elkaar gehaal waarbij de scheiding van de verschillende materiaalsoorten het belangrijkst is. Ook deze materialen worden verkocht aan schroothandelaren. Ondertussen moet er wel gewerkt worden volgens strikte regels, vooral op het gebied van het milieu. alle schadelijke stoffen dienen opgevangen te worden en dient de sloperij te betalen voor de verwerking door andere (specialistische) bedrijven. Aan zo een ingewikkelde bedrijfsvoering, zijn er dus nogal wat kosten verbonden en komt daar ook nog de opkoopprijs erbij kijken. Omdat de financiele huishouding bij elke sloperij nu eenmaal niet hetzelfde is, kan je bij het maken van een vergelijking vaak wel aan een beter bod komen.

De waarde wordt daarom nauwkeurig bepaald

Vanwege de nauwe marges waar er mee gewerkt wordt, is het van groot belang dat bij het bepalen van de waarde er nauwkeurig gewerkt wordt. Om een analyse te kunnen maken zonder de auto eerst gezien te hebben, zal men de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Bij het beschrijven van de auto is het daarom belangrijk om alles mee te nemen, ook alle positieve punten. Leg bijvoorbeeld uit dat de motor zich nog in een goede staat bevindt of de versnellingsbak. De prijs die men zal bieden, zal immers afhangen van de waarde van de belangrijkste componenten. Zo worden sloopauto’s al voor bedragen vanaf 25 euro opgekocht, maar kan dat tot 150 oplopen wanneer er veel bruikbare onderdelen er nog aanwezig zijn. Er kan zelfs nog meer worden wanneer het blijkt dat er nog veel van de auto als onderdelen kunnen worden verkocht. Het bouwjaar, merk en model spelen daarbij uiterraard ook een grote rol. Probeer daarom ook om bij verschillende sloperijen te vragen wat ze voor de auto zullen geven.

Ook kan het nooit kwaad wanneer je het ook eens even op een andere manier probeert. Zo kan een sloopauto die nog compleet is, vaak ook gewoon aan een particulier verkocht worden. Die halen de auto dan zelf uit elkaar omdat ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een donorauto. Bij deze groep van potentiele kopers, liggen de aangeboden prijzen wel wat hoger. Reken er wel op dat er nogal wat onderhandelingen aan de uiteindelijke koop vooraf zullen gaan.

Het bedrag waarvoor een sloopauto van de hand wordt gedaan, zal in het geval van sloperijen dus van een aantal factoren afhangen. Daarbij speelt niet alleen de waarde van de auto een belangrijke rol, maar ook de manier waarop zo een sloperij de markt benadert. De waarde van een sloopauto bepalen is namelijk niet zo nauwkeurig uit te voeren en zorgt dat vaak wel voor grote verschillen in het aanbod. Echter kunnen de aangeboden bedragen tot wel 150 euro en hoger oplopen en is het daarom beter om een offerte bij een aantal bedrijven op te vragen. Overweeg ook de verkoop aan een particulier door jouw prijs aantrekkelijk voor beide partijen op te stellen.

150 euro voor sloopauto
5 (100%) 1 vote