Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Er worden dagelijks wel auto’s van alle soorten en merken ter sloop aangeboden en is het maar goed ook dat er veel sloperijen te vinden zijn waar men terecht kan. Het gaat daarbij niet alleen om zwaar beschadigde auto’s, maar ook auto’s waar er zo op het oog niets mis mee is. Zo een auto heeft vaak lang ongebruikt geparkeerd gestaan en zijn de APK en verzekering dan ook vervallen. Wanneer de dagwaarde van zo een auto aan de lage zijde is en de eigenaar het financieel niet meer verstandig acht om er nog meer in te investeren, dan zal zo een auto ook ter sloop worden aangeboden.

Daar zijn er wel voorwaarden aan verbonden

Natuurlijk zal zo een sloopauto niet zondermeer weggegeven worden en heeft het allemaal te maken met de staat waarin de auto zich bevindt. Niet altijd gaat het namelijk om een uitgebrand voertuig of een auto die jarenlang ergens in een hoekje heeft gelegen. veel sloopauto’s zijn nog helemaal gaaf en is bijvoorbeeld alleen maar de APK vervallen of de verzekering. technisch kan zo een auto zich dus nog helemaal in een goede staat verkeren, maar acht de eigenaar het niet meer nodig om tijd en geld in te steken. Bij het aanbieden dient er wel duidelijk aangegeven worden in welke staat de auto zich bevindt omdat de sloperij niet het risico kan nemen om een groot bedrag te betalen voor een auto waarvan ze achteraf zullen merken dat er wel veel meer aan mankeert dan er aangegeven was. er komt daarom bij sommige sloperijen eerst een taxateur langs en zal die de auto nauwkeurig beoordelen. dat is veruit de beste manier omdat zo alle twijfels worden weggewerkt en het uitgebracht bod ook representatief is voor de waarde. bij de inspectie wordt er vooral de nadruk gelegd op de belangrijkste (meest waardevolle) delen van de auto zoals de motor, versnellingsbak en het onderstel. deze componenten kunnen namelijk na de sloop gelijk doorverkocht worden en betekent dat voor de sloperij ook een gelijke cash flow. natuurlijk wordt ook de rest van de auto bekeken en zal er, indien mogelijk ook een proefrit worden genomen. na de inspectie wordt er dan ook een rapport gemaakt van de staat waarin het voertuig zich bevindt en is daar ook een offerte aan toegevoegd. deze werkwijze zorgt voor een groot vertrouwen bij alle betrokken partijen omdat er met feiten gewerkt wordt en men er zeker van is dat de prijs wel representatief voor de waarde van de auto is.

Ook online of telefonisch kan een offerte aangevraagd worden

Bij het aanbieden van een sloopauto, is er soms wel veel haast bij en heeft men dus niet de tijd om te wachten tot zo een auto volledig wordt geïnspecteerd. in zulke gevallen kan er via de website van zo een sloperij of zelfs telefonisch een offerte opgevraagd worden waarbij er een aantal vragen moeten worden beantwoord. alles is hierbij erop gericht om zo snel als mogelijk met een bod te komen zodat de auto kan worden opgehaald. in zulke gevallen is het ook belangrijk dat men tot aan huis geholpen zal worden. dit betekent zo een beetje dat ook de complete afhandeling, van het overschrijven tot aan de betaling, op de locatie waar de auto zich bevindt zal moeten plaatsvinden. om zo een aangeboden sloopauto op te kopen, is het belangrijk dat bij aankomst wel de belangrijkste kenmerken van de auto zoals de kentekenplaten en VIN wel bekeken dienen te worden om na te gaan of het inderdaad om dezelfde auto gaat die aangemeld was. sommige sloperijen vragen daarom ook bij het opvragen van de offerte om het kenteken in te voeren op de website, waarna ze gelijk kunnen nagaan wat de status van het voertuig is. zo zal blijken of de APK vervallen is, als er sprake is van een WOK status en andere kenmerken zoals de kilometerstand en het onderhoudsschema. Zo krijgt men “op afstand” al een goed idee in welke staat de auto zich verkeert en kan een bod uitgebracht worden.

Dat kan al binnen een dag gebeuren en zijn er sloperijen te vinden waar men 1x24u terecht kan voor het aanbieden van een auto.  Gelijk na het instemmen met de offerte wordt er een afspraak gemaakt om de auto op te komen halen en gebeurt dat vaak nog dezelfde dag.

Het aanbieden van een sloopauto hoeft dus niet altijd snel te gebeuren en kan naar wens de sloperij eerst een nauwkeurig analyse laten maken. Dat doen ze gewoon met hun eigen experts en levert deze methode vaak ook het meest op. Het moet wel de moeite waard zijn om dit te doen en zal de sloperij de beoordeling maken. Bij zwaar beschadigde of sterk verwaarloosde auto’s, is het niet gangbaar dat er zoveel moeite wordt gedaan om de auto te analyseren en wordt dat gewoon op afstand gedaan met behulp van de gestelde vragen. Het staat in ieder geval wel vast dat elke sloopauto wel wat waard is en worden daar ook nog de kosten voor het ophalen erbij berekend.

Sloopauto aangeboden
5 (100%) 1 vote