Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Het afvoeren van een auto heeft te maken met het niet meer kunnen gebruiken van zo een auto door de huidige eigenaar en kunnen er daar verschillende redenen voor zijn. Zokan de auto gewoon niet meer gebruikt worden omdat men een andere heeft aangeschaft of is er sprake van een klein mankement die men de moeite van het repareren niet waard vindt. Zulke auto’s zijn dan ook niet meer 100% rijklaar en zijn de verzekering en keuring ondertussen ook vervallen. Verkopen middels een advertentie kan, maar levert dat ook de nodige hoofdbrekens op. Op de occassionmarkt met tal van aanbieders, is er nu eenmaal sprake van een felle concurrentie.

Het laten afvoeren is dan ook een aantrekkelijke optie

Om door alle moeite heen te gaan om een auto te verkopen is dus lang niet voor een ieder de ideale manier voor autoverkoop en wordt er daarom ook uitgekeken naar de voordelen van het laten afvoeren van de auto. Dat is gewoon een gangbaar woord voor het verkopen aan een opkoper en maakt het verder niet uit in welke staat de auto zich bevindt. Het is namelijk zo dat er rekening mee wordt gehouden dat de persoon die de auto kwijt wil, daar wel een goede reden voor heeft en er baat bij heeft dat alles zo snel als mogelijk plaats zal vinden.  Alles is er dus ook op gericht dat het contact eenvoudig gelegd kan worden en wordt dat klaargespeeld door het mogelijk te maken om zelfs via de website van zo een opkoper de auto niet alleen aan te melden, maar ook gelijk een offerte te ontvangen. Het blijft niet daarbij en wordt zo een auto ook snel opgehaald.  Dat gebeurt meestal al binnen een dag en is het mogelijk de meeste sloperijen 1x24u te bereiken, zelf op zon- en feestdagen.

Alles vindt wel volgens de regels plaats

Ondanks de snelheid waarmee men te werk gaat, is er altijd nog sprake van het strikt opvolgen van de regels van de RDW. Die stelt namelijk, dat elke auto welke uit het systeem verwijderd dient te worden, uitgeschreven dient worden middels verificatie van het VIN. Dat is de enige manier om er zeker van te zijn dat het inderdaad om dezelfde auto gaat welke aangemeld is.  Bij auto’s welke daadwerkelijk gesloopt zullen worden, zal er vaak ook nog een demontagecode vereist zijn. Dit dient alleen aangevraagt te worden wanneer de stukken nodig voor de overdracht zoals de tenaamstellingscode niet compleet zijn. Dat is een stap die je zeker niet moet vergeten voordat je stapt naar zo een opkoper. Naast het hanteren van de regels voor het afvoeren, is het ook belangrijk dat je erop toeziet in zee te gaan met bedrijven die aangesloten zijn bij de RDW of een vakorganisatie. Op zo een manier kan je altijd voor advies terecht bij zo een partij en kan je zo zelf wel bepalen welke strategie er gevolgt zal worden. Bij het afvoeren is het namelijk ook van belang dat je iets voor in de plaats krijgt.

Zo een auto is nog altijd wat waard

Elke auto, zelfs een compleet wrak, kan tegenwoordig wel wat opleveren omdat er geld gehaald kan worden uit het materiaal welke als schroot doorverkocht kan worden. Daar komt ook de waarde van de verschillende bruikbare onderdelen bij en krijg je dus altijd een bedrag aangeboden. De hoogte daarvan kan sterk varieren en wordt er in sommige gevallen zelfs een inspectie van de opkoper uitgevoerd. Dat komt de waardebepaling alleen maar ten goede en ontvang je zeker meer voor de auto na zo een analyse. Soms wordt een auto welke afgevoerd wordt, niet naar de sloop gebracht, maar opgeknapt en weer doorverkocht. Vooral in het buitenland zijn deze, ietswat oudere, auto’s veel gevraagd. Probeer daarom niet uitsluitend sloperijen te benaderen voor het afvoeren van de auto, maar kan er ook een autobedrijf of zelfs een particulier benadert worden. Het ligt er allemaal aan hoeveel inspanning jij jezelf wil getroosten om de auto tegen een voordelige prijs te verkopen.  Het zelf vaststellen van de waarde is ook een optie om de verkoop vlot plaats te laten vinden. Dat kan met het opsommen van de delen van de auto welke nog in een goede staat verkeren en tel je de waarrde van allemaal op. Ook de dagwaarde berekenen met het kenteken is een mogelijkheid en gebruik je de verkregen waarde als uitgangspunt.

Met het afvoeren van de auto wordt er voor gezorgt dat je niet alleen snel weer over wat ruimte kunt beschikken, maar daar ook nog wat voor terugkrijgt. Het doet er daarbij niet toe of het afvoeren plaats zal vinden door een sloperij of een andere opkoper.  Er moet altijd op gelet worden dat de overbracht officieel plaats zal vinden en je bij het verkopen een vrijwaringsbewijs ontvangt. Een afgevoerde auto kan soms weer geheel opgeknapt worden waarna het Een afgevoerde auto kan soms weer geheel opgeknapt worden waarna het verkocht zal worden aan belangstellenden die zich ook in het buitenland bevinden.

Auto afvoeren
5 (100%) 1 vote