Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Verspreidt over heel Nederland zijn er tal van sloperijen te vinden die allemaal bereidt zijn om sloopauto’s op te kopen. Ook in Alkmaar is dat het geval en komt dat voor veel personen wel goed uit. Er zijn namelijk altijd wel een groot aantal personen te vinden die hun auto gewoon zo snel als mogelijk willen kwijtraken en dus gelijk naar een sloperij stappen.

Autosloop Alkmaar

In tegenstelling tot andere opkopers en particulieren wordt bij verkoop aan een sloperij niet al te veel vragen gesteld. Het blijft er zakelijk en wordt de auto nuchter bekeken. Men weet op dit punt al dat de auto gesloopt zal worden en zal men niet met hoge eisen op komen dagen. Wat wel helemaal in orde moet zijn, is het papierwerk. Zo moet het VIN nog duidelijk af te lezen zijn omdat de sloperij de auto zal uitschrijven bij de RDW. daar moet men de garantie hebben dat het daadwerkelijk gaat om dezelfde auto als welke is aangegeven op de papieren. Dit is namelijk nodig om zo een auto dan officieel af te voeren van het RDW bestand. De kentekenplaten dienen daarom ook gelijk ingeleverd te worden. Bij zwaarbeschadigde auto waar de VIN niet of gedeeltelijk niet zichtbaar is, zal de eigenaar wel naar de RDW moeten stappen om aan te tonen dat het daadwerkelijk om dezelfde auto gaat.

Ook wanneer de papieren kwijt zijn geraakt (gebeurt wel vaker bij sloopauto’s) kan bij de RDW een demontagecode worden verkregen en kan er daarmee naar elke sloperij wordt gestapt. Naar een sloperij stappen kan ook wanneer het gaat om een wrak waar er nauwelijks wat uit te halen valt. In zulke gevallen zal de vergoeding wel niet hoog uitvallen, maar ben je de auto tenminste wel kwijt.

Autosloperij Alkmaar
5 (100%) 1 vote