Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Als het aankomt op schade aan de auto, staan er altijd wel een aantal opties open. Zo kan de auto worden gerepareerd en wordt er in tal van gevallen daar voor gekozen. Afhankelijk van het type verzekering (standaard of casco) en de veroorzaker, wordt de schade op kosten van de verzekeraar gerepareerd. De auto verkopen met schade is dan niet erbij en komt dat meestal ter sprake wanneer alles zelf bekostigd moet worden. Het is belangrijk om te weten dat een schadeauto wel te repareren is in tegenstelling tot een sloopauto.

Auto met schade verkopen

Na het besluit genomen te hebben om de auto van de hand te doen, zal je de verschillende verkoopmogelijkheden even goed moeten bekijken. Er is van zowel bedrijven alsook particulieren belangstelling voor zulke auto’s. Voor particulieren is het vooral van belang dat de mate van schade uitgebreid beschreven is. Een schaderapport is in zulke gevallen de beste manier om zo een potentiele koper te overhalen. Er zijn echter nogal wat kosten verbonden aan het laten vervaardigen van zo een rapport en is het meer gangbaar voor wat duurdere auto’s. Met zo een schaderapport wordt het ook duidelijk wat de waarde van de auto nu precies is en kunnen de reparatiekosten eenvoudig worden berekend. De aanschaf is anders wel extra riskant waardoor men niet snel geneigd zal zijn om voor zo een auto te kiezen. Indien zo een rapport niet aanwezig is, zal het de verkoper zelf moeten zijn die een gedegen antwoordt zal moeten geven aan een ieder die belangstelling toont. Door de vragen weg te wimpelen, zal alleen de prijs van de auto omlaag gaan omdat men nooit veel zal willen betalen voor een auto waar er nog veel twijfels over zijn. Een auto met motorschade verkopen is misschien wel wat lastiger omdat de schade nu eenmaal niet visueel zichtbaar is. Bij blikschade echter kan er gelijk gezien worden wat er allemaal gerepareerd zal moeten worden en kan men sneller tot een prijs geraken.

Schade auto inkoop

Wie dus niet door alle moeite heen wil gaan om de auto te verkopen aan een particulier, kan eenvoudig het contact leggen met een opkoper. Dat zijn gewoon bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de opkoop van dit soort van auto’s. Een auto verkopen met schade is bij hun snel geregeld, mede door de ruime ervaring waar ze over beschikken. Eindeloos onderhandelen over de prijs is er ook niet bij omdat ze al na een snelle inspectie gelijk door hebben wat er allemaal beschadigd is. Zelfs online een offerte aanvragen is mogelijk en vul je daarvoor gewoon een speciaal formulier in. De inkoper behoudt zich wel het recht om de offerte aan te passen wanneer na inspectie van de auto er meer mankementen aan het licht zullen komen. Schadeauto inkoop kan ook middels de “ouderwetse” manier door gewoon zelf langs te lopen bij het bedrijf. Dat kan eventueel ook met de auto wanneer je met die nog aan het verkeer mag deelnemen. Ernstig beschadigde auto’s krijgen vaak een WOK-status, ook al zijn ze technisch nog in staat te rijden. Er wacht je dan wel een fikse boete boven het hoofd wanneer je met zo een status door de politie wordt aangehouden. Het is belangrijk om de verschillende offertes even naast elkaar te leggen en te kijken welke het voordeligst is. Zo neem je ook de extra’s zoals het kosteloos komen ophalen van de auto en het snel kunnen afhandelen van het papierwerk ook mee. Bij sommige opkopers kan je de auto al dezelfde dag kwijt en beschik je zo ook snel over wat geld om een andere auto aan te schaffen en hoef je ook niet op zoek naar een geschikte plek om de auto te parkeren.

Zelf verkopen aan een particulier kan ook

Afhankelijk van de aard van zo een schade, kan zo een auto ook gewoon aan een particulier worden verkocht. Dat levert in de meeste gevallen ook meer op, maar vergt dat ook meer inspanning. Het plaatsen van een advertentie is cruciaal bij deze verkoop en probeer je hiermee zoveel als mogelijk personen te bereiken. Bij de verschillende verkoopsites (online verkopen is nog altijd het populairst), zijn er aparte rubrieken en krijg je op zo een manier vrij snel een groot aantal belangstellenden aan de lijn. De waarde schadeauto is daarbij van groot belang omdat het flink onderhandelen, zal worden over de uiteindelijke verkoopprijs. Let daarom op de meest waardevolle onderdelen, maar ook de reparatiekosten. Door dit alles uit te zetten tegen de marktprijs voor een soortgelijke (onbeschadigde) auto krijgje een beter idee wat jouw uitgangsprijs zal moeten zijn. Daar gaat er na het onderhandelen zeker wel wat vanaf en zal het aan jouw vaardigheden liggen hoe hoog het verkoopbedrag zal komen te liggen.

Eenmaal eens met de koop, zal men zo snel als mogelijkde overschrijving in orde moeten maken.

Let hier er wel op dat je het vrijwaringsformulier goed bewaart en gebruik je dit ook om de verzekering op te zeggen. Eventueel kan er nog een deel van het bedrag betaald aan de verzekering wordt teruggevorderd.

De Belastingdienst wordt automatisch door de RDW op de hoogte gesteld van de verkoop.

Bij de verkoop van een schade auto is het toch belangrijk dat je enig idee hebt van de waarde die de auto alsnog vertegenwoordigd. Dat kan je halen uit het taxatie- of schaderapport en is het van groot belang dat je daarbij ook rekening houdt met de verkoopmethode. Bij verkoop aan een particulier zal je zeker stevig in jouw schoenen moeten staan, maar kan je vaak wel een hogere prijs bewerkstelligen. Het snelst is de verkoop geregeld via een opkoper en hoef je daarbij niet eens uit huis omdat alles, van het bieden van een offerte tot aan het ophalen van de auto, door hun wordt geregeld. Zelfs het vrijwaringsbewijs en het verkoopbedrag krijg je tot aan huis geleverd.

Schadeauto verkopen
5 (100%) 1 vote