Auto naar de sloop?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Met een kapotte auto gaat men gewoonlijk zo snel als mogelijk langs bij de garage voor de nodige reparaties, maar gebeurt het ook wel dat er besloten wordt om de auto met de defecten van de hand te doen. Daar is er op zich niets mis mee omdat elke tweedehandse auto wel wat mankementen zal vertonen. Het ligt echter aan de aard van de defecten in welke mate de auto eenvoudig te verkopen zal zijn. Zelfs de verkoop van een occasion zonder mankementen verloopt wat stroef op de particuliere markt door de het groot aanbod en zal een auto verkopen met defect dus niet eenvoudiger zijn.

Wat is er precies stuk?

op deze vraag zal je wel een uitgebreid antwoord moeten geven omdat het heel verloop van de verkoop hier van zal afhangen. het is daarom altijd een goed idee om, indien dat mogelijk is, de auto naar de garage te brengen voor het laten maken van een analyse rapport. zo wordt niet alleen het defect er beschreven, maar zullen ook de reparatiekosten erbij worden vermeld. dat komt allemaal wel van te pas bij het onderhandelen over de prijs. om te beginnen dient er een advertentie geplaatst te worden en kan dat gratis op tal van verkoopsites. naast de algemene beschrijving van de auto en de nodige foto’s, geef je ook gelijk aan dat het om een defecte auto gaat. het helpt ook mee wanneer gelijk verteld wordt wat er precies aan de hand is. een auto verkopen met kapotte motor bijvoorbeeld of eentje waar de remmen het niet meer zo goed doen. met deze informatie kunnen er dus personen worden aangetrokken die specifiek naar zo een auto op zoek zijn. wees er wel op voorbereidt dat na het maken van een afspraak er nog flink onderhandeld zal worden over de prijs. veel hangt er ook van af of de auto zich nog in een rijdende staat verkeert. indien wel, zal men wel een proefrit willen nemen (wel even een aparte verzekering afsluiten) en moet de APK dan nog wel geldig zijn. Het wordt anders wel lastig om de auto te verkopen wanneer er niet alleen sprake is van een defect, maar ook nog de verzekering en APK zijn vervallen. Je kunt dat echter voor een groot deel opvangen door duidelijk voor de dag te komen en aan te geven van welke mankementen er sprake is. Soms heb je bijvoorbeeld ook nog een analyserapport van de garage ergens liggen waarin ook de reparatiekosten zijn aangegeven.

Defecte auto verkopen

Een auto verkopen met defect is niet voor een ieder weggelegd en wordt er daarom ook voor een opkoper gekozen. Die kunnen zo een kapotte auto wel zelf (laten) repareren en vallen de kosten voor hun lager uit. Dat is voor hen de grootste reden om zo een auto op te kopen. Ook bij hun is het belangrijk dat er specifiek aangegeven moet worden wat er aan de hand is. Het voordeel bij de verkoop aan zo een bedrijf is wel, dat er geen vermoeiende onderhandelingen aan verbonden zijn en men snel met een bod komt. Voordat je het bod accepteert, zal je dus wel even voor jezelf na moeten gaan wat de waarde van de auto zo ongeveer is. Daarmee bereik je immers een stevigere onderhandelingspositie en kan er ook een betere prijs worden bereikt. Een auto met kapotte verkopen is misschien wel het eenvoudigst omdat de reparatie voor een professionele garage geen probleem op zal leveren. In sommige gevallen wordt er gewoon een andere (tweedehandse) in gezet. Met het groot aantal mogelijkheden die een opkoper voorhanden heeft, zijn ze er vaak ook snel bij wanneer een advertentie wordt geplaatst. Je kunt echter ook de stoute schoenen aantrekken en zelf contact opnemen met zo een bedrijf. Laat ze daarbij een offerte maken en verzamel daar zo veel als mogelijk van. Naast het bedrag dat er aangeboden wordt, is het ook verstandig om te kijken welke voorwaarden er gesteld worden. Zo kan men eisen dat je wel zelf voor het transport naar het bedrijf moet zorgen en verdwijnt jou “winst” hierdoor wel heel erg snel.

Bepaalde autobedrijven ruilen ook zulke kapotte auto’s in en kan je er gelijk een andere nemen. Dat is wel de snelste manier om in een klap van de kapotte auto af te zijn en gelijk over een andere gave auto te beschikken.

Ook gedacht aan het buitenland?

Niet alleen in ons land, maar ook ver daarbuiten, zijn er tal van belangstellenden te vinden die graag zo een kapotte auto willen kopen. In het buitenland vallen de kosten voor de reparatie in sommige gevallen veel lager uit en komt dat mede door de beschikbaarheid van goedkopere werkkrachten, maar ook door de beschikbaarheid van onderdelen tegen een lagere prijs.Zo een kapotte auto is dus goedkoper gerepareerd en kan de kapotte auto weer normaal deelnemen aan het verkeer. Er worden doorgaans ook hogere prijzen aangeboden door deze groep van belangstellenden, maar zorg je er wel voor dat al het papierwerk correct afgehandeld zal worden. Ook over de betaling dien je zeker te zijn en wordt er daarom ook gebruik gemaakt van een bemiddelaar. Dieneemt al het werk op zich en valt dat voor beide partijen voordeliger uit. Vaak beschikt zo een bemiddelaar over een eigen website waar een ieder met een auto, dus ook een kapotte, zich aan kan melden waarna het voor het groot aantal belangstellenden mogelijk wordt om de auto te bezichtigen. Er wordt ook nooit rechtstreeks contact gelegd tussen de partijen en is de privacy dus gegarandeerd.

Maak bij de verkoop van jouw kapotte auto dus gebruik van de verschillende verkoopmethoden en maak een vergelijking welke het beste uit zal vallen. Het snelst ben je de auto aan een opkoper kwijt terwijk je doorgaans meer ervoor zal krijgen bij verkoop aan een particulier. Laat het duidelijk zijn wat de mankementen zijn en kan een kapotte auto in de meeste gevallen dus gewoon weer gerepareerd worden. Laat de overschrijving dus wel plaatsvinden waarbij je het vrijwaringsbewijs in handen zal krijgen.

Kapotte auto verkopen
5 (100%) 1 vote